Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Youtubes årskrönika 2018 – det mest ogillade klippet någonsin

Publicerad: 14 december 2018, 07:14

Will Smith presenterade "Rewind 2018".

Foto: Youtube

Över 11 miljoner användare har tyckt tillräckligt illa om klippet för att trycka tumme ner. Det historiskt mest ogillade klippet på Youtube är det dessutom plattformen själv som står bakom.


Ämnen i artikeln:

Youtubesociala medierPewDiePie

Tanken med med Youtubes årskrönika ”Rewind 2018” är att, liksom varje år, skapa en kavalkad av minnesvärda klipp från det gångna året.

Men i år ser plattformen ut att ha skjutit bredvid målet i sina försök att pejla in sin målgrupp. "Rewind 2018", som presenterades av Will Smith genererade på cirka en vecka nära 11 miljoner "tummen ned", och endast 2,2 miljoner "tummen upp". Det gör klippet det mest ogillade i Youtubes historia, skriver Variety

Flera av kritikerna reagerar på att Yoytubestjärnan Pewdiepie inte finns med i varken 2017 eller 2018-års "Rewind". Och youtubeprofilen har själv lagt upp ett klipp i sin kanal där han kommenterar detta.

Pewdiepie har på senare år vid flera tillfällen hamnat i blåsväder efter nazistskämt och rasistiska uttalanden på Youtube.

Youtubes "Rewind 2018" har setts nära 128 miljoner gånger sedan det publicerades den 6 december.

 

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.