Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Viafree har nu en miljon registrerade användare

Publicerad: 14 november 2018, 08:53
Uppdaterad: 14 november 2018, 10:00

Andrea Sahlgren är SVP Ad tv & AVOD på Nent Group Sverige.

Foto: Nent Group Sverige

I augusti lanserade Nent Groups streamingplattform Viafree obligatorisk login på den svenska marknaden. Elva veckor senare har antalet registrerade användare överstigit miljonstrecket.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

Viafree lanserades 2016 över hela norden med syftet att samla allt reklamfinansierat videoinnehåll från Nent Groups olika kanaler och plattformar på en och samma plats. Tidigare har det varit frivilligt att registrera sig, men i augusti 2018 var den svenska delen av tjänsten först ut med att införa obligatoriskt log in.

- Konsumenterna har mognat och inser att det innebär vissa fördelar att registrera sig, men att det skulle gå så här fort att nå en miljon hade vi inte trott. Det har gått över förväntan, säger Andrea Sahlgren, SVP Ad TV & AVOD på Nent Group Sverige.

Är det kravet om inloggning eller innehållet som står för uppgången?

- Det är våra format i kombination med en acceptans för att registrera sig när man vet att man får kvalificerat innehåll och en bättre användarupplevelse, säger hon och lägger till:

- 2018 har varit ett mycket intensivt år för Viafree. Vi har lanserat sportinnehåll och rekordmycket Viafree-exklusivt innehåll med totalt 13 helt nya format. Senast i raden av premiärer hittar man Lance vs Livet, Svenska medium, andra säsongen av Lailaland liksom det nya formatet Paradise STHLM, säger hon.

Andrea Sahlgren lyfter också annonsperspektivet. På Viafree har annonsörerna kunnat gå från att köpa brett till att rikta annonser.

- Detta är en kick inför framtiden för oss. För annonsörerna betyder det här ett minskat spill och att investeringarna blir effektivare. För användarna innebär det en mer skräddarsyd plattform - och för oss inspiration i hur vi stärker och utvecklar våra tjänster. 

Nent Groups officiella siffra när det kommer till nedladdningar av Viafree uppgår till över tre miljoner i Norden.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News