måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Uppdrag Granskning bemöter anklagelserna om jäv

Publicerad: 29 maj 2018, 09:10

Bild 1/3  Fredrik Virtanen medverkar i onsdagens Uppdrag Granskning. Foto: SVT.

Inför morgondagens Uppdrag Granskning om #metoo och Fredrik Virtanen har reportern Lina Makboul anklagats för att ha umgåtts privat med Fredrik Virtanen.

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningFredrik Virtanen

AA

Axel Andén

axel.anden@medievarlden.se


Cissi Wallin, som anklagat Fredrik Virtanen för våldtäkt, har ifrågasatt Uppdrag Gransknings vinkel och arbetsmetoder och skriver också att hon fått flera mejl med uppgifter om att reportern Lina Makboul ska vara kompis med Fredrik Virtanen.

Både Fredrik Virtanen och Lina Makboul har förnekat detta och säger att de aldrig har träffats.

Nu har Uppdrag Gransknings ansvarige utgivare Ulf Johansson och redaktören Nils Hanson bemött uppgifterna i ett inlägg på Uppdrag Gransknings sajt.

”Lina Makboul själv hade aldrig träffat Fredrik Virtanen innan hon gjorde intervjun med honom för reportaget. Hon är heller inte vän med någon i Virtanens familj eller släkt. Linas bror har varit på samma fester som Virtanen vid några tillfällen. Men inte heller de är vänner privat.

Det finns ytterligare en kontakt. Fredrik Virtanens svägerska och Lina Makbouls svägerska är goda vänner. Dessa relationer gäller således inte Lina Makboul själv. Vi som är ansvariga för granskningen anser att detta inte har påverkat granskningen. Och för den som ser programmet på onsdag kommer det att stå klart att granskningen präglas av både saklighet och balans. Uppdrag granskning ställer de relevanta frågorna till alla och särbehandlar ingen.”, skriver de.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev