Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Unibets nya Sverigechef: "Väldigt spännande erbjudande"

Publicerad: 16 januari 2019, 08:00

Foto: Press

Unibets nya Sverigechef delar med sig av planerna och utmaningarna framöver på den svårnavigerade spelmarknaden.


Ämnen i artikeln:

Unibet

Kindred group med varumärket Unibet har växlat upp sin marknadsavdelning och har samtidigt anställt en ny Sverigechef, vilket Dagens Media rapporterade om under tisdagen. 

Den nya Sverigechefen, Per Carlander, kommer direkt från konkurrenten Svenska spel där han varit i 13 år. 

– Jag fick ett väldigt spännande erbjudande och tajmingen med den nya omregleringen är väldigt spännande, säger han till Dagens Media. 

Just nu är det arbetet med Allsvenskan och Superettan – som Unibet övertar sponsorskapet för 2020 – som mycket tid går åt till. 

Samtidigt ska Unibet ändra fokus i sin kommunikation för att differentiera sig på den generiska spelmarknaden. Per Carlander har varit på Unibet sedan först oktober och sedan dess har han sett hur varumärket arbetar med hållbarhet och spelansvar. 

– Vi gör ett enormt jobb kring hållbarhet och spelansvar internt men det är inte något som vi har kommunicerat så mycket utåt tidigare. Mitt mål är att ändra på det. Det otroliga jobb som vi gör internt ska vi även lyfta externt, och det kommer vi börja med om ett par veckor. 

Den tuffaste med den nya rollen som Sverigechef på Unibet är konkurrensen från de andra spelbolag säger Per Carlander. 

– På sikt hoppas jag att vi kommer gynnas av att vi är en av de större och mer etablerade aktörerna och att vi menar allvar med att vi vill satsa i Sverige och ge tillbaka till sporten och samhället. Vi vill visa att vi kan kombinera sjukt roliga spelupplevelser med att ta ansvar för kunderna sporten och samhället. 

Hur svårt är det att hantera motsättning i att sälja spel samtidigt som man ska hindra människor från att inte spela ”för mycket”?

– Det är svårt, så är det. Vi tjänar pengar på spel och vi vill att folk ska spela hos oss. Det viktigaste är att vi tror att vi har en av de bästa säkra miljöerna att spela i, både globalt och i Sverige. Om man vill spela så tror vi att vi är absolut bäst på att ta hand om spelarna och upptäcka eventuella avvikelser, säger Per Carlander och forsätter:

– Sedan ska man komma ihåg att det bara är några få procent som har problem med spel. Där är också spelpaus.se väldigt bra. Det är en komplex bransch men jag har varit i den länge och lärt mig hur man ska hantera den, och man måste hantera den dagligen. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Unibet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev