torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Ulf Adelsohn: ”Läser bara papperstidningar”

Publicerad: 24 mars 2016, 10:28

Efter kritiken om mediernas mörkläggning om invandringen – nu slår Ulf Adelsohn tillbaka.


YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare rapporterat om kritiken mot den förre kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth och hennes make, den tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn, efter deras uttalanden i en intervju i journalisten Björn af Kleens reportage ”Vreden på Östermalm” i söndagens DN.

Lena Adelsohn Liljeroth och Ulf Adelsohn menade bland annat att svenska medier medvetet förtiger fakta om invandringen. I måndags var paret med i SR:s ”Studio ett” för att försöka belägga sina påståenden.

– Senast i dag kunde jag konstatera att en stor undersökning som gjordes av Sveriges Television som visar att 69 procent stödde regeringens nya flyktingpolitik inte nämnts i vare sig Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet, sade Ulf Adelsohn bland annat.

Det visade sig dock inte stämma, vilket Dagens Medias reporter Erik Wisterberg påtalade i en krönika. Nu slår den forne moderatledaren tillbaka. I en debattartikel på Expressen debatt förklarar han sitt uttalande.

”Jag får erkänna att jag tillhör en generation som här hemma bara läser papperstidningar och där stod inget.”

Det stämmer att undersökningen inte nämndes i DN:s eller SvD:s pappersupplagor. Däremot refererades undersökning av en lång rad svenska medier på webben.

Ulf Adelsohn skriver också att han och hans fru trodde att debattklimatet i Sverige hade blivit mer tolerant, men att de har fått ”hundratals sympatiyttringar” från moderater sedan artikeln publicerades.

”Många har givit exempel på nyheter där man utlämnat sådant som kunnat tolkas som invandrarfientligt. Men, och det är det viktigaste av allt. Flera av dem som stöttat oss vågar inte träda fram av risk för repressalier. Och det är alldeles uppenbart att sådana utsätts man för. Sådan är debatten i vårt land. Så är det med yttrandefriheten. Och de som ryar högst om odemokratiska krafter är de som själva är de främsta att vilja tysta och censurera. Quo vadis Sverige?”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev