söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

TV4 förlorar sändningstillstånd för två kanaler

Publicerad: 19 augusti 2020, 14:20

TV4 AB får inte sända TV4 Fakta och TV4 Film i marknätet efter beslut av MPRT.

Foto: Janne Næss

Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) återkallade på onsdagen TV4:s tillstånd att sända TV4 Fakta och TV4 Film i marknätet.

Ämnen i artikeln:

TV4Myndigheten för press, radio och tv

DG


Tillstånden har dragits in eftersom TV4 AB inte använder utrymmet. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vårt uppdrag är att verka för yttrandefrihet, mångfald och tillgänglighet. Marknätet är i detta uppdrag en viktig resurs. Det är därför väsentligt att tillståndshavarna verkligen använder de frekvenser vi gett dem för tv-sändningar. Det är mot denna bakgrund återkallelsen ska ses, säger generaldirektören Charlotte Ingvar-Nilsson, i pressmeddelandet.

Inga sändningar gjorda

TV4 har sedan den 1 april i år haft tillstånd att sända kanalerna i marknätet och skulle senast den 1 juni ha börjat sända dem till hela landet. Men några sändningar har inte inletts.

”TV4 AB har inte uppfyllt villkoren och då ingenting har framkommit som ger anledning att anta att sändningarna kommer komma igång inom den närmaste tiden har myndigheten beslutat återkalla tillstånden”, skriver MPRT.

När beslutet vunnit laga kraft sa MPRT dra igång en ny ansökningsomgång för att kunna dela ut nya tillstånd för sändningsutrymmet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev