Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Tryckerihaveri lämnar 42.000 DN-prenumeranter utan tidning

Publicerad: 2 augusti 2019, 09:00

Under fredagsmorgonen saknades 42.000 DN-tidningar hos prenumeranter i Stockholm.

Ett fel i produktionen gjorde att stora delar av DN:s Stockholmsupplaga inte kunde tryckas. 42.000 prenumeranter fick därför inte tidningen på fredagsmorgonen.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Mitt under den intensiva tryckningen av Dagens Nyheters fredagstidning gick en presstyrsystem sönder och maskinerna stannade på Bonniers tryckeri i Akalla. Det gör att 42.000 prenumeranter inte hade någon tidning som väntade i brevlådan eller på hallmattan när de vaknade i dag. 

– Vi beklagar det inträffade och vi gör allt för att det inte ska hända igen, säger Stina Morlin, produktions- och distributionsdirektör på Bonnier News. 

Felet ska inte ha påverkat Dagens industri eller Expressens papperstidningar som trycks på samma tryckeri. 

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski säger att det är det värsta haveriet som tidningens tryckning råkat ut för på länge.

– Det är en ovanlig situation – vi har inte haft det här problemet på ganska länge. Förhoppningsvis är det en engångshändelse, säger Peter Wolodarski.  

De prenumeranter som inte har fått tidningen har fått ett mejl med en ursäkt och en länk för att kunna läsa tidningen i pdf-version.

– Vi följer våra vanliga rutiner när sånt här händer. Nu ska alla prenuemranter vara informerade om vad som hänt, säger Peter Wolodarski. 

I vanliga fall kan den som inte fått sin DN på morgonen få en sms-kod och sedan hämta ut tidningen på en kiosk eller annan återförsäljare. Men eftersom det är ett så omfattande fel har det inte gått att göra på det sättet. 

– Tidningarna finns inte i affär som de brukar göra en normal dag. Så vi kan inte garantera att det finns tidnignar i butiken om prenumeranten går dit, säger Peter Wolodarski. 

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev