onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Trafikregionrådets deadline till Metro: Då ska ställen vara borta

Publicerad: 6 augusti 2019, 14:34

Ett av de många tomma Metro-ställen, här utan sopor. Foto: Lucas De Vivo

Metros ställ – som blivit till soptunnor – har fått Kristoffer Tamsons (M), som är politiskt ansvarig för kollektivtrafiken i Stockholm, att ryta till.
– Om man inte börjar plocka bort detta å det snaraste, så gör vi det, säger han till DN.

Ämnen i artikeln:

MetroDagspress

LDV

Lucas De Vivo


Sedan Metro slutade komma ut som dagstidning under våren har tidningens tusentals ställ förvandlats till soptunnor. Det gäller i såväl Stockholm som Göteborg, Malmö och andra orter där tidningen tidigare har kommit ut.  Som Dagens Media tidigare har rapporterat har Metro hittat en köpare som ska plocka in ställen – och senast i september ska alla vara borta. Vem det är som köpt ställen är ännu inte känt. 

Men hittills har inget hänt och nu börjar SL, som driver kollektivtrafiken i Stockholm, att ledsna på att vänta. Till Dagens Nyheter säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) att senast den sista september ska alla ställa vara borta – annars kommer Metro få en faktura på jobbet. 

– Jag har inte sett att det påbörjats något arbete med att plocka bort tidningsställen. Om man inte börjar plocka bort detta å det snaraste, så gör vi det. Det handlar om över 1.000 tidningsställ i kollektivtrafiken, säger Kristoffer Tamsons till DN. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev