Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Trafikregionrådets deadline till Metro: Då ska ställen vara borta

Publicerad: 6 Augusti 2019, 14:34

Ett av de många tomma Metro-ställen, här utan sopor.

Foto: Lucas De Vivo

Metros ställ – som blivit till soptunnor – har fått Kristoffer Tamsons (M), som är politiskt ansvarig för kollektivtrafiken i Stockholm, att ryta till. – Om man inte börjar plocka bort detta å det snaraste, så gör vi det, säger han till DN.


Ämnen i artikeln:

Metro

Sedan Metro slutade komma ut som dagstidning under våren har tidningens tusentals ställ förvandlats till soptunnor. Det gäller i såväl Stockholm som Göteborg, Malmö och andra orter där tidningen tidigare har kommit ut.  Som Dagens Media tidigare har rapporterat har Metro hittat en köpare som ska plocka in ställen – och senast i september ska alla vara borta. Vem det är som köpt ställen är ännu inte känt. 

Men hittills har inget hänt och nu börjar SL, som driver kollektivtrafiken i Stockholm, att ledsna på att vänta. Till Dagens Nyheter säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) att senast den sista september ska alla ställa vara borta – annars kommer Metro få en faktura på jobbet. 

– Jag har inte sett att det påbörjats något arbete med att plocka bort tidningsställen. Om man inte börjar plocka bort detta å det snaraste, så gör vi det. Det handlar om över 1.000 tidningsställ i kollektivtrafiken, säger Kristoffer Tamsons till DN. 

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.