Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Toppolitiker blir krönikörer på Altinget

Publicerad: 3 april 2019, 13:38

Sven Otto Littorin och Gudrun Schyman blir krönikörer.

Foto: Peter Knutsson och Wikimedia

Nu står det klart att Gudrun Schyman och Sven Otto Littorin blir nya krönikörer på den politiska nättidningen Altinget.


Ämnen i artikeln:

Sven Otto LittorinGudrun Schyman

Den tidigare Vänsterpartiledaren Gudryn Schyman och den förra arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin blir nya krönikörer på den politiska nättidningen Altinget. 

Gudrun Schymans första krönika publicerades under måndagen och tar avstamp i valrörelsen till EU-parlamentet och EU:s utveckling sedan starten. 

– Jag vill gärna bidra till en mer kvalificerad politisk debatt än att vi ska hålla på med frågan om vi ska vara med i EU eller inte. Om debatten blir bättre är min förhoppning att fler röstar i valet, säger Gudrun Schyman i ett pressmeddelande. 

Sven Otto Littorin har varit borta från partipolitiken i flera år, men var tidigare arbetsmarknadsminister under Fredrik Reinfeldts regering. 

Som Dagens Media tidigare skrivit är han även aktuell som regional verksamhetschef för PA/PR-byrån The Labyrinth som ska verka i Dubai under världsutställningen Expo2020. 

– Jag tror att när man fått ett större offentligt avstånd till politiken är man inte lika fastlåst i gamla hjulspår och den vanliga politiska dramaturgin. Dessutom får jag ett annat utifrånperspektiv när jag inte bor i Sverige, säger Sven Otto Littorin i pressmeddelandet. 

Littorins första krönika publiceras på Altinget om två veckor.

Altingets chefredaktör Mattias Croneborg är nöjd med rekryteringen:

– Att kunna knyta två personer med en sådan gedigen erfarenhet av politiskt arbete till oss på Altinget känns väldigt spännande. Jag hoppas att de i sina krönikor kommer att ge nya perspektiv på svensk politik och samhällsliv, säger han. 

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News