Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Strive hoppas på tillströmning – med trippel El Clasico

Publicerad: 6 februari 2019, 13:07

Messis Barcelona möter Real Madrid tre gånger inom några veckor.

Foto: Wikipedia

Under helgen köpte streamingtjänsten Strive Sport loss rättigheterna till det spanska fotbollsdramat som brukar locka stor tv-publik – och vars första akt visas på tisdag kväll.


Ämnen i artikeln:

Strive

Strive sänder det första cupmötet mellan Barcelona och Real Madrid på tisdag kväll (6 februari). Den 27 februari spelas returen i Madrid. Som inte det vore nog möts de spanska fotbollsgiganterna i ligan den 2 mars. 

– Det blir ett drama i tre akter. Vi tyckte att det var en så stark story och en chans vi inte ville missa, så vi kastade oss över rättigheterna, säger Kristian Hysén, vd för IMG Nordic, till Dagens Media. 

Nu hoppas vd:n att de bredare massorna sluter upp kring kanalen. Åtminstone till returmötet.

– Det gör vi naturligtvis. Sedan är det en väldigt sen marknadsföring inför kvällens match, det får man ha respekt för. Vi har ju inte hunnit att kommunicera ut det här. De bredare grupperna hinner vi nog inte nå till första matchen, men absolut hoppas vi på en tillströmning, förra gången såg vi vilken enorm kraft El Clasico har, säger Kristian Hysén. 

Blev rättigheterna dyra?
– Hehe, det finns saker som vi inte kan prata om utåt. Men jag förstår att du frågar. När vi lanserade tjänsten i mitten av augusti var det långt över förväntan. Det finns en stor community här i Sverige. Både spansk och italiensk. Men vi vill inte gå in i detalj.

Kommer ni att visa Spanska cupen fotsättningsvis efter det här?
– Det hela kom oerhört snabbt och vi var tvungna att lösa de här två matcherna på kort varsel. Men det är klart att finalen är attraktivt. Men vi får ta den dialogen efter i kväll.

Hur fungerar dealen med Sportbladet, som även de visar kvällens match?
– När man börjar bygga en tjänst som vi gör så är det en viktig del att ha flera kommunikationsplattformar. Vi tycker att de har en bra storytelling och når sportcommunityn på ett fantastiskt sätt. Vi hoppas det ska bli lika bra storytelling-byggande runt Serie A och La liga som det under många år har varit runt engelska Premier League. 

 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Strive

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.