Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Streamingaktören Strive värvar från TV4

Publicerad: 11 december 2018, 12:38

Jesper Hussfelt lämnar TV4 för nykomlingen Strive

Foto: John Guthed

Nykomlingen Strive norpar sportprofilen Jesper Hussfelt från TV4.


Ämnen i artikeln:

TV4

I somras var det premiär för Streamingaktören Strive, som är en ny utmanare på den svenska tv-marknaden. Strive, som sänder Serie A och La Liga i Skandinavien, har inledningsvis nöjt sig med engelska kommentatorer till matcherna. Nu har sportaktören värvat fyra svenska kommentatorer. Jesper Hussfelt som byter från TV4, är en av dem.

- Det känns som att komma hem. Det är underbart att få vara med i uppstarten av ny en kanal med framtidsvisioner, med kollegor som är under stark utveckling och med två av världens allra bästa ligor som jag personligen brinner för, säger Jesper Hussfelt.

De övriga svenska kommentatorerna är Christoffer Svanemar, Adam Pinthorp och Christopher Kviborg.

Den första matchen som kommenteras på svenska sänds fredagen den 14 december, när Adam Pinthorp kommenterar Celta Vigo mot Leganes i La Liga. 

Kristian Hysén är vd för för IMG Sweden som äger Strive:

- Det här är en naturlig utveckling för Strive. Vi vill vara fotbollsfansens kanal, och då är det självklart att man ska kunna välja vilket språk man vill ha matchen kommenterad på. Jag är supernöjd med de rekryteringar vi gjort, säger Kristian Hysén, VD för IMG Sweden som äger Strive.

Strive sänder också i Danmark och Norge, och även där blir det premiär för lokala kommentatorer den 14 december.

Nykomlingen Strive har flera plattformar och distributionssätt på gång. Inom kort kommer en app för Apple TV, samt en linjär TV-kanal.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.