Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Medier

Spelbolagen föredrar räckviddsmedier

Svenska Spel och Global Gaming är två spelbolag som ökat i utomhus men valt bort morgonpress. ”Det är inte en del av en always on-strategi”, säger Ale Focardi, tillväxtchef på Global Gaming.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Publicerad: 08 Mars 2019, 12:21

Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Ale Focardi, tillväxtchef på Global Gaming och Joakim Mörnefält, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Svenska Spel

Svenska Spel har ökat sina totala medieinvesteringar med 260 procent under januari månad, jämfört med samma period förra året. Det enligt Sifos bruttosiffror.

Efter tv är utomhus den kategori som Svenska Spel har valt att spendera mest pengar i, totalt runt 8,4 miljoner kronor brutto.

- Utomhus i kombination med bland annat tv ger en hög räckvidd och frekvens som är väldigt bra när man ska bygga kännedom hyggligt snabbt, säger Joakim Mörnefält, som är kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Svenska Spel.

En annan aktör som också spenderade mycket pengar i utomhus, 16,4 miljoner kronor brutto, är Global Gaming med varumärket Ninja Casino. Under januari spenderade spelbolaget även mycket i tv, totalt 19 miljoner kronor brutto. Enligt Ale Focardi, tillväxtchef på Global Gaming investerade man även mycket digitalt, medan investeringarna i print var lika med noll.

- Just nu handlar allt om bättre målgruppsanpassning och att förstå hur vi kan nå våra användare på ett mer effektivt sätt. Det innebär att skapa en mer balanserad mix där vi kommer fortsätta investera i tv, utomhus och digitalt, men också raffinera vårt budskap och se till att vi är kostnadseffektiva.

Läs mer om spelbolagens medievalsstrategier i Dagens Medias Insiktsbrev vecka 10.

Här tecknar du dig för en gratis provprenumeration.

 

Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.