onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Simone Westerberg Skoog: ”Nu kan nya dörrar öppnas”

Publicerad: 6 april 2019, 06:00

Simone Westerberg Skoog lämnar jobbet som operativ chef på Group M. Nu är hon engagerad inom golfen via bolaget Green Queens Golf och även ny kolumnist i Resumé.

Foto: Janne Næss

HELGLÄSNING. Efter tre och ett halvt år lämnar Simone Westerberg Skoog sin roll som operativ chef på Group M. Nu ska hon ta tid att reflektera över vad hon vill göra härnäst: ”Jag har varken öppnat eller stängt några dörrar ännu.”

Ämnen i artikeln:

Group M

John Söderberg

john.soderberg@dagensmedia.se


Sedan början av 2017 har Simone Westerberg Skoog varit operativ chef inom den svenska delen av Group M. Efter en förändring av tjänsten har ett gemensamt beslut tagits av både Simone själv och vd:n Martin Hugosson att hon efter tre och ett halvt år lämnar företaget. 

– Martin och jag gjorde en överenskommelse om att det här är det bästa alternativet. Min roll inom företaget förändras nu, och nu söker de något annat än mitt ursprungliga uppdrag, säger Simone Westerberg Skoog och fortsätter:

– Det är såklart att jag har blandade känslor kring det. Vi har byggt upp en organisation och skapat ett fantastiskt team. Och att lämna dem känns tråkigt. Men jag ser också detta som en möjlighet för nya dörrar att öppnas, som annars kanske förblivit stängda. 

Hur har ditt jobb som operativ chef inom Group M varit?

– Det har varit en resa som bjudit på många moment och nya upplevelser. Jag har varit med och byggt upp en struktur i företaget, exempelvis hur de operativa delarna ska fungera. Men nu har min roll förändrats, så rollen skiljer sig från det jag rekryterades till att göra från början. Överlag har jag haft just en väldigt operativ roll under mina år på Group M. Jag har lärt mig otroligt mycket, i synnerhet kring att jobba inom en matrisorganisation av en så stor magnitud. 

Vad vill du göra nu?

– Utifrån det jag har gjort tidigare finns ett par gemensamma nämnare som jag är bra på, och det är att bygga bolag och strukturer. Det har jag gjort innan inom nyetableringar kring digital kommunikation. Det har varit och är mitt signum. 

– Det har varit roliga resor, så jag kommer söka mig till sammanhang där jag kan vara affärs- och kundnära. Annars vill jag ha nya utmaningar, där jag vill känna mig som en novis inom något område. Det tror jag är viktigt eftersom det leder till en ödmjukhet inför uppgiften.

Har du redan något planerat?

– Sedan i höstas har jag ett projekt där jag hjälper en jätteduktig entreprenörstjej med ett bolag som främjar golfutveckling. Där kommer jag nu hjälpa till mer och vara med och utveckla bolaget, vilket ska bli roligt. Jag spelar en hel del golf själv, det var så jag kom i kontakt med det här. Bolaget heter Green Queens Golf och vill främja kvinnligt golfande och har som mål att komma i kontakt med andra golfintresserade tjejer, säger hon och fortsätter:

– Själv upplever jag att golfen haft sin storhetstid och har på sistone dippat en aning. Golfen är i behov att moderniseras för att överleva. Det är en alldeles för hög medelålder på de som aktivt utövar golf, nyrekryteringen för låg och och det är för få tjejer som intresserar sig. Det är något jag vill förändra. Sen är det såklart en fantastisk tid att själv få komma ut på banan igen. 

Hon berättar vidare att den så kallade ”gig-ekonomin” är något som lockar framöver. Att öppna upp för en mer fri livsstil. Men också att inga dörrar varken är öppna eller stängda just nu. 

– Annars ska jag se till att ge mig själv tid att reflektera inför nästa jobb. Att arbeta inom projektanställningar i stället för att vara fast anställd låter lockande just nu, eftersom det öppnar upp för en mer fri livsstil. Jag kan själv välja arbetsmängd som passar mina behov och hur mycket pengar jag känner att jag vill dra in. Men jag har ju hittills alltid varit anställd och det har ju också varit fantastiskt. Det beror nog mest på bolaget och företagskultur när allt kommer omkring. 

– Men jag har varken öppnat eller stängt någon dörr ännu. Jag känner först och främst att jag vill landa i det här och reflektera kring vad som ska hända i nästa skede. 

Simone Westerberg Skoog är även aktuell som ny kolumnist på Resumé. Som barn hade hon en dröm om att bli författare, och under sina år på universitetet tankar på journalistik. Skrivandet och kreativiteten var då de gemensamma faktorerna kring både författar- och journalistdrömmen. Så hon ser fram emot att kunna bejaka de sidorna i och med kolumnerna i Resumé, och tror att det kommer passa henne bra.

– Jag är beteendevetare i grund och botten och gillar ledarskapsfrågor. Så jag vill dela med mig av mina tankar kring olika branschrelaterade ämnen. Ett ämne jag vill ta upp är till exempel ledarskapsfrågor i en digital era – vad innebär det? Annars kommer jag att skriva om sånt jag tror är matnyttigt för branschen – trender, inspiration och annat ”food for thought”. Jag hoppas att mina kolumner bjuder in till debatt, att kunna föra upp ämnen på agendan som jag tror att branschen mår bra av diskutera. 

Vad gör du annars på fritiden? 

– Mycket tid ges såklart till familjen och mina två barn. Men nu när jag kommer ha mer tid till annat ska jag se till att umgås mer med familjen. Något jag ser fram emot är att åka ner till mina föräldrars hus på Österlen. Det är ett så vackert landskap där med en egen flora och fauna. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev