Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

SF Studios shoppar produktionsbolag

Publicerad: 12 december 2018, 12:15

SF Studio köper det norska produktionsbolaget Paradox.

Foto: SF Studios

I november rapporterades det om att Telia vill köpa SF Studios. Nu satsar filmbolaget på att bli marknadsledande i Norden – och växlar upp i Norge genom förvärv av produktionsbolaget Paradox.


Ämnen i artikeln:

NorgeBonnier ABSF

Förvärvet av Paradox, som är ett av de ledande produktionsbolagen i Norge, är ett steg i  filmbolaget SF Studios ambition att bli marknadsledande i Norden inom både produktion och distribution. Bolaget har sedan många år producerat film och tv-serier i Sverige och Danmark.

 SF Studios vd Michael Porseryd kommenterar:

– Jag är väldigt glad och stolt över att Paradox kommer att bli en del av SF Studios. Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae och Erik Poppe är fantastiska kreatörer och jag ser mycket fram emot att få arbeta tillsammans med dem för att ta SF Studios till nästa nivå.

I november rapporterade Dagens Media om att Telia sägs vara interesserade av att köpa SF Studios. Telia har som bekant köpt Bonnier Broadcasting, och väntar på att affären ska godkännas av myndigheter. Även SF Studios ägs av Bonnier och har bland annat streamingtjänsterna SF Anytime och SF Kids Play i sin portfolio, samt filmproduktionsverksamheten. I den ingår filmbolaget Tre Vänner, som står bakom bland annat filmatiseringen av Jens Lapidus bok Snabba Cash.

SF Studios har redan en egen distributionsverksamhet i Norge och Finland, samt en internationell försäljningsavdelning. Uppköpet av Paradox innebär att SF Studios kompletterar sin redan existerande distributionsverksamhet i Norge och etablerar en fullvärdig studioverksamhet även där, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Paradox har bland annat producerat "Kungens val" som blev 2016 års mest sedda film i Norge samt "Utöya 22 juli" som hade premiär och deltog i huvudtävlingen på filmfestivalen i Berlin 2018.

 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NorgeBonnier ABSF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.