Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Sex redigerare får gå när Bonnier skapar layoutgrupp

Publicerad: 9 januari 2019, 16:01

Bonniers nya layoutgrupp kommer att sitta på bolagets adress i Marieberg.

Foto: Janne Næss

Den nya layoutgruppen ska redigera Bonniers magasinsdel samt titlarna som inryms i Bonnier Business Media.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Magazines BrandsBonnier News

Under 2018 varslades över 100 personer på Bonnier Magazines & Brands (BMB). Förhandlingarna kring det senaste, som gällde 55 anställda, har nu avslutats, berättar Anna-Clara Welander, som leder Bonniers sammanslagna magasinsdel. 

– Totalt har 40 personer slutat. Av dem är sex stycken layoutare, säger hon till Medievärlden.

BMB gick vid årsskiftet samman med Bonnier Lifestyle, som gör Expressens magasinsbilagor. Som en konsekvens av ihopslagningen ska alla bolagets redigerare samlas i en layoutgrupp på runt 30 personer.

Gruppen ska rita alla tidningar och magasin inom BMB, Lifestyle och Bonnier Business Media, där Dagens Media är en av titlarna. 

Syftet med layoutgruppen är att jobba mer effektivt, utan att tumma på magasinens kvalitét, säger Anna-Clara Welander till Medievärlden.

– Det kommer bli så att en layoutare som jobbar på BMB kommer kunna layouta fler varumärken än det enskilda som man i dag är dedikerad till, exempelvis att man kan formen både för Lantliv och Sköna Hem, att man i gruppen hjälps åt mer och till exempel täcker upp för varandra om någon är sjuk. Modellen bygger på att det finns en gemensam planering av all produktion, och tydliga processer och roller.

Den 14 januari sätter layoutgruppen igång. Bonnier Magazines & Brands flyttar in hos Bonnier News under våren. Inledningsvis sitter redigerarna på olika platser. 

 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev