Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Samtliga Metro-anställda i Göteborg och Malmö uppsagda

Publicerad: 26 april 2019, 15:07

Samtliga Metroanställda i Göteborg och Malmö fick besked om att de är uppsagda under fredagen.

Under fredagen har samtliga Metroanställda i Göteborg och Malmö officiellt blivit uppsagda. Metro Göteborg och Metro Malmö har lagts ned – samt sommartidningen Metropol.


Ämnen i artikeln:

Metro

– Uppgifterna stämmer, bekräftar Metros vd Christen Ager Hansen till Dagens Media.
Det blir en neddragning med cirka 30 personer. Vi har inte behov av någon verksamhet där längre. 

Antalet anställda kopplade till verksamheten i Göteborg var, enligt Christen Ager Hansen, cirka nio personer, och ett par stycken i Malmö. Resterande har fått lämna redaktionen i Stockholm. 

”Känns tungt just nu men håller på för fullt och kollar på nya jobb”, skriver Liw Weibull, local KAM på Metro media house, i ett massmail till sina affärskontakter. 

Samtliga annonsbokningar är avbokade – utom de digitala. 

Christen Ager Hansen säger till Dagens Media att han vill ha cirka 65 personer anställda framöver och att fokus nu läggs på den digitala produkten. Tidigare fanns cirka 140 anställda på Metro. 

– Vi kommer jobba mycket digitalt framöver, förutom den veckobaserade tidningen som ska gå med posten. Vi börjar i liten skala i Stockholm och expandera därifrån. Det är inte nödvändigt med en pappersprodukt, men vi tror att vi kan få den lönsam.  

Han menar att Metro kommer experimentera sig fram – och satsar vidare på pappret allt beroende på intresse från läsare och annonsörer. 

 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.