Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Så många såg premiären av "Efter Fem"

Publicerad: 8 januari 2019, 14:09

Tilde de Paula programleder "Efter Fem".

Fina premiärsiffror för TV4 och Tilde de Paula Ebys eftermiddagsprogram.


Ämnen i artikeln:

TV4

Nära 400 000 följde programledaren Tilde de Paula Eby i första avsnittet av "Efter Fem", som hade premiär den 7 januari.

TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk är belåten med MMS preliminära tittarsiffror, som han anser är bra för ett program som börjar klockan 17. 

– Premiärsiffrorna för Efter fem är imponerande höga. Att sätta ett nytt program vid den tiden på dygnet är givetvis inte något som sker över en natt, utan något som vi kommer jobba för under hela detta år. Men den här starten lovar onekligen gott. Jag är övertygad om att "Efter fem" kommer att spela en central roll för TV4 både linjärt och i TV4 Play under många år framåt, kommenterar han.

Mot slutet av programmet strömmade fler tittare till och "Efter fem" nådde en toppnotering på 630.000 tittare med 28 procent i TV4s huvudmålgrupp 15-64 år. Genomsnittssiffran på titten under programmet var 390.000 och andelen låg på 23,8 procent.

Viveka Hansson är  programdirektör för nyheter och samhälle på TV4:

 – Väldigt många har jobbat väldigt hårt under förhållandevis kort tid. Det råder en smittande nybyggaranda längst ner i vårt hus just nu. Igår kväll firade vi en flygande start, idag är det fullt fokus på nästa program. Genom Efter fem bygger TV4 ihop nyhetsdygnet ytterligare, och lyckas vi sätta det här långsiktigt stärker det alla våra nyhetsprogram, kommenterar hon.

Aktualitetsprogrammet "Efter fem" sänds varje måndag till fredag mellan 17.00 och 19.00 i TV4 och TV4 Play.

 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev