onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Reportrar utan gränser hjälper 91 ukrainska medieföretag med elförsörjning

Publicerad: 13 februari 2023, 09:29

”Vi gör allt vi kan för att stötta våra kolleger som spelar en avgörande roll för vilken information vi får om kriget”, säger Erik Halkjaer, ordförande i RSF Sverige.

Foto: Jens Sølvberg, Reportrar utan gränser.

Ett nittiotal medieföretag i Ukraina, som har svårt med elförsörjningen efter ryska angrepp, får generatorer och utrustning av Reportrar utan gränser.

Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränserUkrainaNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det närmar sig ett år sedan som Ryssland inledde sitt krig mot Ukraina. Sedan dess har journalister i landet haft stora utmaningar med att rapportera från krigshärjade områden. Ett stort antal svenska medieföretag och svenska Reportrar utan Gränser har sedan dess gått ihop för att stötta oberoende medier i Ukraina.

Nu meddelar Reportrar utan gränser att man skickar generatorer och utrustning för elförsörjning till 91 medieföretag i Ukraina. Hjälpsändningen är möjlig genom ett samarbete med den ukrainska organisationen Institute of Mass Information (IMI), som ska se till så att resurserna hamnar behovet är störst. 

– Ryssland för inte bara ett brutalt krig mot Ukraina och dess hårt kämpande befolkning, utan även mot allt vad pressfrihet och oberoende journalistik heter i såväl Ukraina som Ryssland. Vi gör allt vi kan för att stötta våra kolleger som spelar en avgörande roll för vilken information vi får om kriget. Tack vare ett fantastiskt stöd från svenska givare fortsätter vårt enträgna arbete, säger Erik Halkjaer, ordförande i RSF Sverige. 

 

LÄS ÄVEN:
50 Bonnier-titlar i kampanj för Ukraina
Ryskspråkig tidningssajt i gång – Bonnier News och Amedia backar initiativet
Krig i Ukraina – detta gör mediebranschen för att stötta 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev