Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Patrick Ekwall till ESMG

Publicerad: 2 januari 2019, 08:06

Sportjournalisten Patrick Ekwall går till ESMG.

Foto: Wikimedia

Mediehuset ESMG knyter till sig sportjournalisten Patrick Ekwall som ett led i satsningen på rörlig bild.


Ämnen i artikeln:

Patrick Ekwall

Som Dagens Media tidigare berättat så gör Everysport Media Group (ESMG) en stor satsning på rörlig bild. Som en del i strategin har mediebolaget nu värvat sportjournalisten Patrick Ekwall, som ska arbeta med ESMGs redaktionella varumärken.

– Det känns väldigt inspirerande att vara med på ESMGs fortsatta resa och de känns väldigt framåtlutande och nyskapande i en bransch som behöver förnyelse. Jag brinner för att skapa högkvalitativt innehåll både i skriven och rörlig form och här får jag stor frihet i skapandet. Jag var med på en otrolig resa när en nationell kanal tog plats på sportscenen och känner samma potential och driv när jag tittar på vad ESMG har på gång, kommenterar Patrick Ekwall.

Den svenska mediekoncernen ESMG fokuserar på sport och spel, och driver via affärsområdet ESMG Media bland annat SvenskaFans, FotbollDirekt, HockeySverige, FanTV, EliteProspects och InnebandyMagazinet.

- Våra sajter är ledande inom sin nisch och fortsätter växa kraftigt. När vi nu utökar portföljen med rörligt innehåll blir Patrick en viktig pusselbit i att på riktigt skapa kanaler både för text och video-innehåll. Vi inleder direkt med att bevaka herrlandslagets januariturné på plats i Qatar med FotbollDirekt som avsändare, där materialet även blir tillgängligt via FanTV och SvenskaFans, kommenterar ESMGs vd Hannes Andersson.

Patrick Ekwall jobbade med TV4 i över 20 år men slutade där 2016.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Patrick Ekwall

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev