Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Nyheter 24 säljs: ”Vår baby kunde inte fått ett bättre hem”

Publicerad: 16 maj 2019, 13:03

Patrik Sandberg och Douglas Roos säljer Nyheter 24-gruppen.

Mediehuset Life of Svea köper nyhetssajten Nyheter 24. ”Herregud vilken galen och underbar resa detta varit”, säger Nyheter 24-grundaren Douglas Roos.

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


Nyheter 24 grundades 2008 av spelföretaget Ladbrokes tidigare chef Douglas Roos.
Elva år senare säljer han, och Patrik Sandberg, skapelsen till Peter Scheffers mediehus Life of Svea. 

I köpet ingår även: Modette, Blogg.se, Kwiss.me och Tyda. Poddarna ”Studio Allsvenskan” och ”I sanningens namn med Gabriella Bark” samt bolagets Creative studio. Kvar i koncernen är e-sportsbolaget Fragbite och ad tech-bolaget Netric.

– Herregud vilken galen och helt underbar resa detta har varit. Jag är oändligt stolt över hur vi har byggt upp Nyheter 24 och dess systersajter. Peter Scheffer som nu köper oss är en av Sveriges absolut bästa medieentreprenörer. Patrik Sandbergs och min baby kunde inte fått ett bättre hem. Jag är både glad och ledsen i dag, säger Douglas Roos, medgrundare och ägare av Nyheter 24-Gruppen, i en kommentar. 

Peter Scheffer kommenterar affären så här: 

– Det känns jättekul att vi fick till den här affären. Nyheter 24-Gruppen är en väldigt bra match till våra befintliga medier, och vi har en snarlik målgrupp i form av kvinnor 18–45 år. Med den här sammanslagningen öppnas många nya, spännande möjligheter upp för våra annonsörer, där vi kan ta ett samlat kreativt grepp över mediegränserna. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev