tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

News55 gör miljonförlust: ”Osäkerheter kring de digitala intäkterna”

Publicerad: 18 april 2023, 09:30

News55. Foto: News55

News55, har redovisat bokslutet för 2022. Det visar att bolaget gör en miljonförlust jämfört med en mager vinst för året innan.

Ämnen i artikeln:

News55

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Nyhetssajten inriktade till de något äldre medlemmarna i samhället, News55, har släppt sin årsredovisning för 2022. Omsättningen landade på 10,8 miljoner, en nedgång på 100 000 jämfört med året innan. Värre ser det ut med resultatet. 2021 gjorde bolaget en skral vinst om 13 000 kronor. I år föll resultatet drastiskt i jämförelse och landade på en förlust om 1,8 miljoner kronor.

”Styrelsen är medveten om, och följer noga, det egna kapitalets och likviditetens utveckling”, skriver bolaget i förvaltningsberättelsen.

LÄS OCKSÅ: Mediebolagens verkliga ägare – kategori för kategori 

I mars förra året gjordes också en nyemission och bolaget skapade 500 000 nya aktier som såldes för 4,10 kronor styck. Därmed plockade nyhetssajten in drygt två miljoner i nytt kapital. Därmed gjordes också en utspädning där befintliga ägare fick se sina aktier sjunka i värde. De nya aktierna köptes av VOW Adventures AB, Trenäs Förvaltning AB och Mats Björe.

I förvaltningsberättelsen redogör också News55 för det osäkra läget i världen.

”Det finns dock fortfarande betydande osäkerheter kring de digitala intäkterna då många annonsörer är kraftigt påverkade av pandemin samt kriget i Ukraina. Inflationen och ränteläget är ytterligare två riskfaktorer och det kan ej uteslutas att ett kapitalbehov kan komma att uppstå under 2023”, skriver bolaget.

Bolaget hade en anställd under räkenskapsåret.

LÄS OCKSÅ: Medieägandet och makthavarna – här är alla artiklar

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev