Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Nent Group investerar i amerikanskt produktionsbolag

Publicerad: 3 maj 2019, 06:24

Nent Groups vd Anders Jensen och Picturestarts grundare Erik Feig

Foto: Pressbild

Nent Group fortsätter sin expansion utanför Nordens gränser. Nu investerar bolaget i det amerikanska produktionsbolaget Picturestart, vars grundare står bakom succéer som La La Land och Twilight.

Ämnen i artikeln:

Viaplay Group

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Nent Group investerar i Picturestart tillsammans med Warner Bros, Pictures, The Scholastic Corporation och Endeavor Content, samt Picturestarts grundare Erik Feig. 

Erik Feig har producerat eller lett produktionen av filmer med sammanlagda biointäkter på över 14 miljarder dollar, skriver Nent Group i ett pressmeddelande.

Bland alstren finns oscarsvinnaren La La Land och The Hurt Locker, samt Twilight och The Hunger Games.

Picturestart ska skapa, medfinansiera och producera filmer och serier för den internationella marknaden som vänder sig mot unga vuxna – och har nyligen tecknat strategiska partnerskap för innehåll och distribution med Warner Bros och Lionsgate.

Investeringen i Picturestart ska säkra långsiktig tillgång till högkvalitativt engelskspråkigt innehåll för Viaplay, där Nent Group ges förtur till nordiska rättigheter för utvalda produktioner från Picturestart. Dessutom öppnar det upp för möjligheter till medfinansiering och utveckling för Nent Groups originalproduktioner, samtidigt som bolagets närvaro på den amerikanska marknaden stärks.

NENT Groups vd och koncernchef, Anders Jensen, tar plats i Picturestarts styrelse.

 – Investeringen återspeglar Nent Groups mål att vara Nordens ledande streamingleverantör och innehållsproducent, där vårt innehåll även lockar en global publik. Det är även vårt partnerskap med Film Nation ett exempel på och vi förväntar oss ytterligare investeringar i USA och på andra viktiga marknader. Vi har ett lokalt ledarskap med globala ambitioner och vill skapa och finansiera ännu mer spännande innehåll med likasinnade partners världen runt, säger Anders Jensen i ett pressmeddelande.

Som Dagens Media tidigare berättat om, lanserade Nent Group tidigare i år ett produktionsbolag i Storbritannien, med den oberoende studion Film Nation Entertainment. Även detta bolag kommer att utveckla, producera och finansiera innehåll för en internationell publik.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev