tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Metros publisher: ”Anställda i båda bolagen har fått lön”

Publicerad: 10 april 2019, 06:17

Thomas Eriksson säger att samtliga löner till de anställda är utbetalda. Frilansar berörs dock inte av den statliga lönegarantin.

UPPDATERAD. Metros publisher Thomas Eriksson bekräftar för Dagens Media att marslönerna nu ska vara helt utbetalda – för anställda i båda bolagen.

Ämnen i artikeln:

Metro

Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


Den 25:e mars kom inte lönerna som bruktligt på de Metroanställdas bankkonton. Efter att skuldhärvan på 59 miljoner rullats upp inför öppen ridå så var det en ganska logisk följd av vd:n Christen Ager-Hanssens ekonomiska haveri. 

Under måndagen denna vecka kom så besked om att flera anställda hade fått sina löner – tack vare den statliga lönegarantin som betalas ut av Länsstyrelsen. Dock ej all personal, som är anställd via dotterbolaget Tidnings AB Metro. 

Nu bekräftar Metros Publisher Thomas Eriksson för Dagens Media att lönerna ska vara helt utbetalda:
– Ja, de anställda i båda bolagen, Metro Media House AB och Tidnings AB Metro, har fått lön, säger han till Dagens Media. 

Notebart är att frilansar inte ingår i den statliga lönegarantin. 

Den totala lönekostnaden för staten landar på 5,1 miljoner för de uteblivna lönerna. Det skriver Medievärlden. Pengarna efterskänkas dock inte av staten – utan kommer att krävs tillbaka. 

Sedan den 26 mars har Metro inte kommit ut i pappersformat, den 29 mars upphörde även pdf-tidningen att komma ut på webben. Det enda som rullar just nu är tidningens webbsida. 

Thomas Eriksson säger till Dagens Media att pdf-tidningen inte kommer att ges ut mer och att man istället lägger allt krut på att formge en helt ny papperstidning.
– Just nu jobbar vi med att förbereda en ny papperstidning. Den nya tidningens lanseringsdatum är ej ännu fastställt. 

Hur kommer den nya tidningen att distribueras?
– Vad gäller distributionen så har vi flera intressanta alternativ som vi tittar på, säger Thomas Eriksson, och ber att få återkomma i frågan.

 

 

 

 

 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev