Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Metro skyldig skatteverket nio miljoner – gör nyemission

Publicerad: 8 mars 2019, 13:19

Metros vd Christen Ager Hanssen

Foto: Janne Næss

Metros skuld till skatteverket närmar sig nio miljoner kronor, och Kronofogden sitter på ytterligare åtta ansökningar om betalningsförelägganden. Allt ska betalas efter nyemissionen, säger:n vd Christen Ager Hanssen till Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

De betalningsförelägganden som finns hos Kronofogden gällande Metro, uppgår till 1,3 miljoner kronor. Det är utöver skulden till skatteverket, skriver Medievärlden.

Metros vd Christen Ager Hanssen förklarar att mediehuset håller på med en nyemission, och har fått anstånd från Skatteverket för att kunna betala av skulderna, när den är klar. Nyemmissonen ska vara avslutad i slutet av mars. 

– Custos investerar i bolaget genom en nyemission, och vi har pratat med Skatteverket om det, säger han till Medievärlden

Metro har även varit sena med att betala sin hyra vid flera tillfällen, vilket har fått hyresvärden Alecta pension skickat in en stämning.

Christen Ager Hansen menar att det råder meningsskiljaktigheter mellan Metro och värden på den punkten, och att mediehuset letar nya lokaler – efter att ha sagt upp kontraktet med den nuvarande värden. 

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.