Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Mediechefen från svartkontraktshärvan upptaxeras

Publicerad: 7 oktober 2021, 13:04

En mediechef upptaxteras för att ha medverkat vid försäljningen av ett hyreskontrakt.

Foto: Fabio Balbi

Mediechefen som åtalas för inblandning i den omfattande svartkontraktshärvan i Stockholm upptaxeras nu – för inkomster från den misstänkta försäljningen av hyreskontraktet.


Ämnen i artikeln:

Skatteverket

Dagens Media kunde i våras rapportera om att en chef i mediebranschen förekommer i utredningen av en omfattande svartkontraktshärva, och att personen står åtalad för brott mot jordabalken – den så kallade hyreslagen. 

LÄS ÄVEN: Mediechef åtalas i svartkontraktshärvan

Några förhandlingar i tingsrätten har ännu inte inletts, men Skatteverket passar på att upptaxera mediechefen för inkomster från den misstänkta försäljningen av hyreskontraktet. 

Skatteverket skriver i sitt beslut att det står klart att mediechefens byte av hyreslägenhet är ”ett så kallat skenbyte och att det gjorts i syfte att få ersättning”. Vidare skriver Skatteverket: ”Det saknar också betydelse att uppställande av villkor om ersättning kan medföra böter eller fängelse.”

Totalt upptaxeras mediechefen med 220 000 kronor. Mediechefen ska därmed betala ytterligare 66 000 kronor i skatt, plus ett skattetillägg på 40 procent av beloppet.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Skatteverket

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev