fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Mediechef åtalas i svartkontraktshärvan

Publicerad: 27 maj 2021, 09:12

Foto: MivPiv

Två kvinnor står åtalade för att ha sålt svartkontrakt för flera miljoner kronor i Stockholm. Dagens Media kan nu avslöja att en av personerna som förekommer i utredningen är chef i mediebranschen.


Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


En mamma och hennes dotter står i centrum för åtalet. De ska under flera år ha sålt svartkontrakt på attraktiva adresser i Stockholm. Kontraktet till en 185 kvadratmeter stor hyresrätt på Ynglingagatan såldes exempelvis för 1,3 miljoner kronor.

Mamman och dottern har enligt kammaråklagare Henrik Söderman och Skatteverket styrt upp affärerna och tjänat minst 6 miljoner kronor, pengar som Kronofogden säkrat genom kvarstad, skriver Dagens Nyheter.

Utöver mamman och dottern åtalas ytterligare 13 personer, som också har sålt hyreskontrakt, för brott mot jordabalken – den så kallade hyreslagen. 

Däribland en mediechef. 

Chefen har enligt åtalet medverkat vid försäljningen av ett hyreskontrakt till en lägenhet på en exklusiv adress i Stockholms innerstad, för 650 000 kronor. Brottet betraktas som grovt och innebär därmed att mediechefen riskerar att dömas till fängelse.

Dagens Media har sökt mediechefen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev