Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Mattias Fyrenius lämnar Nobel Media

Publicerad: 16 januari 2019, 06:52

"Det har blivit tydligt att vi har lite olika syn på hur verksamheten ska bedrivas", säger Mattias Fyrenius om beslutet att lämna.

Foto: Skärmdump Nobel Media/Press

Nobel Medias vd, Mattias Fyrenius, lämnar sin post då han och styrelsen har olika syn på hur verksamheten ska bedrivas.


Mattias Fyrenius har varit vd på Nobel Media sedan sex år tillbaka. Nu har han kommit överens med styrelsen för bolaget om att lämna sin tjänst. 

Bakgrunden till beslutet att lämna ligger i att Mattias Fyrenius och styrelsen har olika syn på hur bolaget ska drivas. 

– Det har varit sex väldigt roliga år och jag önskar såväl Nobel Media som Nobel generellt all lycka till i framtiden. Jag är mycket stolt över vad vi åstadkommit under de här åren men det har blivit tydligt att vi har lite olika syn på hur verksamheten ska bedrivas och då känns det självklart och enkelt att i samförstånd gå skilda vägar, säger Mattias Fyrenius, i ett pressmeddelande. 

I pressmeddelandet tackar Lars Heikensten, vd i Nobelstiftelsen och styrelseordförande i Nobel Media AB, för Mattias Fyrenius år inom Nobel Media, samtidigt som han berättar om ambitionen framåt. 

– Nobel Media är en av flera publika enheter och ambitionen framåt är att öka samarbetet mellan de olika verksamheter som har till uppgift att informera om Nobelpriset och skapa engagemang kring vetenskap, forskning, utbildning och humanism. 

Från och med den 26 januari kommer vice vd Laura Sprechmann istället ta över rollen som vd för Nobel Media.

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev