Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Maria Croon lämnar Mitt i

Publicerad: 12 april 2019, 11:35

Efter drygt 2,5 år lämnar Maria Croon posten som vd på Mitt i och tar över Svensk travsport.

Foto: Foto: Janne Næss

UPPDATERAD. Maria Croon lämnar gratistidningen Mitt i dit hon rekryterades som vd 2016. Nu tar Maria Croon över som vd på Svensk travsport efter Ulf Hörnberg.

Ämnen i artikeln:

Mitt i

Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


I november 2016 gick Maria Croon från Forma magazines till Lokaltidningen Mitt i – dit hon rekryterades som ny vd. Efter 2,5 år inom gratistidningskoncernen, som riskkapitalbolaget Segulah vill sälja, lämnar hon nu bolaget. 

Istället tar hon över som vd för Svensk travsport, det skriver tidningen Travronden. ”Efter en bred och noga genomförd rekryteringsprocess av Svensk travsports styrelse”. 

I ett mejl till Dagens Media skriver Maria Croon att det är med blandade känslor hor lämnar uppdraget:

”Det har varit fantastiskt roliga år på Mitt i och vi har utvecklat både innehåll, räckvidd och affär i alla kanaler under de här åren och startat nya projekt som till exempel Min lokala hjälte. Att även öka tidningsräckvidden är ju i det närmaste unikt, så kul att vi kan stoltsera med det också. Det är så klart med blandade känslor men det känns också bra att lämna en verksamhet som nu är starkare både på läsar- och annonsmarknaden. Jag är ödmjuk inför uppdraget på Svensk travsport och det känns fantastiskt roligt. Att jobba mot den vision travsporten har 'att uppnå världens bästa travsport som är attraktiv för alla'. Det förpliktigar.  

Maria Croon har ett stort hästsportintresse, skriver Travronden. Hon växte upp på Gotland där familjen födde upp travhästar. 

– Jag har hästbakgrund. Förutom att jag sitter som styrelseordförande i Hippson, har jag vuxit upp på hästgård och har ridit i hela mitt liv. Min far föder upp travhästar, och min dotter har börjat rida. Så visst känns det stimulerande att nu få börja arbeta vardagligen med hästnäringen, säger hon til Travronden. 

Maria Croon tillträder tjänsten i månadsskiftet augusti–september. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev