söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Lydia Wålsten tar över när Per Gudmundson lämnar SvD

Publicerad: 18 februari 2019, 09:57

Bild 1/2  Lydia Wålsten ersätter Per Gudmundson. Foto: Press

Per Gudmundson lämnar för Kristdemokraterna och Lydia Wålsten tar över.

Ämnen i artikeln:

KristdemokraternaSvenska DagbladetSvD

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Svenska Dagbladets ledarskribent lämnar journalistiken och går istället in som presschef för Kristdemokraterna. 

– Jag har haft mer än tolv fantastiska år på Svenska Dagbladet och tänkte nog göra minst tolv till, men nu fick jag en sällsynt chans som jag inte kan säga nej till Kristdemokraterna utvecklas på ett väldigt spännande sätt under Ebba Busch Thor. Man kan säga att det är där den svenska borgerlighetens framtid byggs upp. Jag är tacksam över möjligheten att få bidra, säger Per Gudmundson, i ett pressmeddelande. 

Lydia Wålsten ersätter Per Gudmundson som ledarskribent. Hon har tidigare vikarierat på Svenska Dagbladets ledarredaktion i tre omgångar sedan 2017. 

Lydia Wålsten kommer senast från rollen som kommunikationschef på den marknadsliberala tankesmedjan Timbro. Hon har även en ubildning från JMK i Stockholm och vid NYU i New York där hon pluggat politisk kommunikation. 

Lydia Wålsten ser fram emot främst två saker:

– Dels att hitta fler människor vars själva berättelser säger oss något om politiken, som den nordkoreanska familj jag intervjuade för ett tag sedan. Dels att exponera de djupa fickor av politiskt hyckleri som finns i Sverige och som få skriver om. Just nu tittar jag på hur våra miljökrav påverkar gruvindustri, säger hon i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev