onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Klonad Rikard Grönborg på Stockholm Central

Publicerad: 16 maj 2019, 14:49

Rikard Grönborg, Tre Kronors förbundskapten, är Svenska spels virtuella sportankare i ”Grönborg live”.

Rikard Grönborg är inte bara Sveriges förbundskapten under hockey-VM. Han är även Svenska spels sportankare. Under torsdagen syns ”Grönborg live” på centralen.


Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


Tre Kronors huvudsponsor Svenska Spel och Oddset fortsätter sin aktivering av världens första virtuella sportankare ”Grönborg Live” i samband med hockey-VM.

”Grönborg Live” är en dygnet-runt-sändning från VM som pågår under hela mästerskapet, programledd av en virtuell klon av förbundskapten Rikard Grönborg. Främst syns programmet på den egna Youtube-kanalen

Men under torsdagen kan ”Grönborg Live” även upplevas på Stockholm Central. Via Visual Arts integrerade specialformat ”VA Live Stream” på en large-format-yta.

– Utomhus jobbar vi punktvis. Vi har köpt den stora skärmen vid Stureplan också under några dagar. Men den här visual art-skärmen kan bara upplevas i dag torsdag. Annars jobbar vi med breda medier som onlinevideo, tv och sociala medier, säger Eva Evesjö, varumärkesansvarig Oddset på Svenska spel. 

Tv-skärmen, med Grönborg, är placerade i stora hallen på centalen, nära food courten.  

– Uppmärksamheten blir stor när man använder ett så pass känt namn som Rikard Grönborg som är högaktuell just nu. Man får hoppas att folk stannar till och tar del av kampanjen. För att sedan ta sig vidare till vår Youtubekanal där vi sänder live dygnet runt. 

AI-ankaret Grönborg har tippat VM-matcherna under pågående mästerskap – och han har gjort det bra hittills:
– Han har rätt i princip hela tiden. Så AI fungerar uppenbarligen, säger Eva Evesjö. 

Kommer Rikard Grönborg turnera vidare runt om i Sverige efter stoppet på centralen?
– Vi får se vad vi ska göra med honom. Vi har samlat på oss mycket kunskap och fakta. Man kan tänka sig att han återuppstår men under en annan skepnad. Under ett fotbollsmästerskap skulle man kunna göra samma sak men med Janne Andersson till exempel. 

Reklambyrån Perfect Fools och Svenska spel har redaktionsmöten varje dag för att kurera det aktuella innehållet i ”Grönborg Live”. 

Fotnot: ”Grönborg Livekommer även att synas på Stureplan den 21 maj när Sverige möter Ryssland – och den 26 maj när det är VM-final. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev