Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Kindberg anmäler Uppdrag granskning

Publicerad: 20 Mars 2019, 14:07

Uppdrags gransknings reportage ”Blåsningen i Östersund” visas på onsdagskvällen på SVT.

Östersunds FK:s Daniel Kindberg anmäler Uppdrag granskning till Granskningsnämnden. ”Uppdrag Granskning har genom sin rapportering skadat både mig och Östersunds FK”, skriver han enligt Sportbladet.


Ämnen i artikeln:

SVT

På onsdagskvällen visas Uppdrag gransknings reportage om allsvenska fotbollsklubben Östersunds FK vars ordförande Daniel Kindberg står åtalad för flera fall av ekonomisk brottslighet. 

I en intervju med Sportbladet, som publicerades under tisdagen, slår Daniel Kindberg tillbaka mot anklagelserna och nu rapporterar tidningen att Daniel Kindberg anmäler programmet till Granskningsnämnden.  

Historien om Daniel Kindberg och framgångssagan Östersunds FK började redan 2014 när lokaltidningen Östersundsposten grävde i Östersundshems affärer, då Daniel Kindberg både var vd för Östersundshem och ordförande för ÖFK. 

För Östersundspostens reporter Linda Hedenljung och hennes kollegor blev det naturligt att gräva i hur ÖFK gynnades av dåvarande ordföranden Daniel Kindbergs olika uppdrag. 

– Det har inte direkt varit uppskattat från alla håll att granska Daniel Kindberg. Han ses av många Östersundare som den person som skapat framgångssagan. Och då är det enkelt att bli arg på mig och ÖP när vi visar på tveksamheter, sa ÖP-reportern Linda Hedenljung till Dagens Media efter att ÖP blev nominerade till Årets redaktion i februari. 

 – Jag och redaktionen har ifrågasatts under hela vårt arbete, berättade hon. 

Uppdrag gransknings reportage om Östersunds FK finns nu  att strömma på SVT Play.

 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.