Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Jeff Bezos anklagar tidning för utpressning

Publicerad: 8 februari 2019, 07:44

Amazons vd hävdar att politiska motiv ligger bakom National Enquirers påstådda utpressning.


Ämnen i artikeln:

Amazon

Amazons vd Jeff Bezos säger sig vara utsatt för utpressning av tabloidtidningen National Enquirer, skriver bland annat AFP

Amazon-vd:n, som i höstas utsågs till världens rikaste man genom tiderna av tidningen Bloomberg, ska ha haft en affär med en av National Enquirers journalister. Enligt Jeff Bezos har tidningen hotat med att publicera "privata" bilder, som han ska ha skickat till henne.  

I ett blogginlägg skrev Amazons vd den 7 februari att tabloidtidningens ansvariga utgivare David Pecker och ägarbolaget American Media Inc (AMI), har hotat att publicera bilderna om inte Jeff Bezos lägger ner sina försök att ta reda på hur tidningen fått tag på bilderna.

I blogginlägget har Jeff Bezos även inkluderat meddelanden han fått från AMI via mejl.

Jeff Bezos, vars förmögenhet enligt Bloomberg uppgår till runt 866 miljarder kronor, hävdar att politiska motiv ligger bakom utpressningen. Detta eftersom David Pecker har privata kopplingar till Donald Trump. I december erkände American Media Inc att man betalat en kvinna för att tysta ner hennes berättelse om en påstådd affär med Donald Trump.

Donald Trump har flera gånger kritiserat Jeff Bezos. Till exempel i ett Twitterinlägg i januari, i samband med Amazon-vd:ns skiljsmässa. Jeff Bezos äger dessutom den inflytelsesrika tidningen Washington Post.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Amazon

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.