Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Ingen utdelning för MTG

Publicerad: 5 februari 2019, 07:51

"Vi är övertygade om att både MTG och Nent group har en ljus framtid som separata och än mer fokuserade bolag", säger vd och koncernchef Jørgen Madsen Lindemann.

Foto: Janne Næss

Vinst när MTG presenterar sista kvartalsrapporten innan uppdelningen och börsnoteringen av Nent group.


Ämnen i artikeln:

MTGNENT Group

Idag tisdag presenterat MTG den sista kvartalsrapporten innan den planerade börsnoteringen av Nent group. 

Nettoomsättingen för det fjärde kvartalet 2018 landade på 5 375 miljoner kronor, att jämföra med 5 307 miljoner kronor samma period föregående år. 

LÄS MER: Trögt på börsen för MTG 

Det totala rörelseresultatet landade på 596 miljoner kronor, jämfört med 161 miljoner kronor året innan. Rörelseresultatet före jämförelsestörande poster låg på 568 miljoner kronor, vilket går att jämföra med 478 miljoner kronor samma period föregående år.

På helåret 2018 landade nettoomsättningen på 19 742 miljoner kronor, vilket är en ökning från 17 537 under 2017. Rörelseresultatet landade på 1 581 miljoner kronor, upp från 923 miljoner kronor 2017. 

LÄS ÄVEN: Anders Jensen: "Alla vill vara med på en framgångssaga" 

I rapporten framgår även att styrelse kommer föreslå att MTG inte betalar utdelning för 2018. Nent groups styrelse, om uppdelningen genomförs, kommer istället föreslå en utdelning om 6,50 kronor per aktie. 

– Vi är övertygade om att både MTG och Nent group har en ljus framtid som separata och än mer fokuserade bolag. Uppdelningen kommer att ge ännu större tydlighet och snabbhet, med två starka team och produktportföljer som är mer relevanta för våra kunder än någonsin. Bägge bolagen är fokuserade på marknadssegment som erbjuder betydande strukturella tillväxtmöjligheter, säger vd och koncernchef Jørgen Madsen Lindemann, i en kommentar och fortsätter:

– Nent Group är en investering i den ledande nordiska streaming- och innehållsleverantören, medan MTG ger en unik exponering mot global esport och online gaming. Vi delar ett gemensamt arv, tillvägagångssätt och engagemang som även fortsättningsvis kommer att gynna båda bolagen.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGNENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.