Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Hon är ny ordförande i Mediestudier

Publicerad: 9 juni 2020, 06:31

Karin Hübinette är ny ordförande för Institutet för Mediestudier.

Helena Stålnert lämnar över ordförandeklubban för Institutet för Mediestudier till Karin Hübinette.


Ämnen i artikeln:

Institutet för Mediestudier

Efter ett decennium på Institutet för Mediestudier lämnar Helena Stålnert sin post som ordförande. Där för att ta över står den mångåriga SVT-journalisten Karin Hübinette, som i dag är projektledare på kommunikationsbyrån Forsman och Bodenfors och ledamot i Mediernas Etiknämnd. 

– Jag är så glad över att just Karin tar över det viktiga uppdraget i Mediestudier. Hon har både intresset och kompetensen att leda Mediestudiers fortsatta styrelsearbete, säger Helena Stålnert. 

Förändringen slog igenom i går, måndag, vid föreningens stämma.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att få kliva in i den här rollen! Journalistikens roll blir bara viktigare och viktigare och med det ökar också betydelsen av att öppet och kritiskt granska hur medierna sköter sin uppgift, säger Karin Hübinette. 

Samtidigt kliver Hans Gennerud, partner på Gullers Grupp och Carl Norell, presschef på Stora Enso in som nya styrelseledamöter. Medan Birgitta Stål, partner på Kreab, och Mårten Wikforss, konsult, slutar.

– Det är oerhört skönt att Karin Hübinette med sin breda erfarenhet inifrån och utanför mediebranschen tar över ordförandeskapet. Helena Stålnerts betydelse för Mediestudier kan inte överskattas – hon har under ett decennium ägnat ett fantastiskt engagemang åt att etablera Mediestudier som den oberoende rösten som säkerställer att medier fyller sin roll i demokratin på bästa sätt, säger Lars Truedson, föreståndare för Institutet för Mediestudier. 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev