Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Hon är Blockets nya vd

Publicerad: 15 januari 2019, 09:17

Foto: Martin Kiessling

Tidigare Tele2-chef utses till Blockets nya vd. "Av närmare 300 kandidater var det hon som visade just den kompetens och drivkraft som krävs för att leda Blocket", säger Anders Skoe på Nordic marketplaces i Schibsted.


Ämnen i artikeln:

BlocketSchibsted

Pernilla Nissler som tidigare arbetat som affärsområdeschef för företagsmarknaden och som varit en del av svenska ledningsgruppen på Tele2 går in som ny vd på Blocket. 

Därmed är Anders Skoes, EVP Nordic marketplaces i Schibsted, uppdrag som tillförordnad vd avslutat. 

– Vi har sökt efter en vd med förmågan att se hur Blocket kan uppnå full potential och som har siktet inställt på tillväxt. Jag är därför mycket nöjd och glad över att kunna presentera Pernilla Nissler som Blockets nya vd, säger Anders Skoe, EVP Nordic Marketplaces i Schibsted, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Av närmare 300 kandidater var det hon som visade just den kompetens och drivkraft som krävs för att leda Blocket och tillvarata marknadens möjligheter. Pernilla är en mycket meriterad ledare med stor erfarenhet av förändringsledning och affärsutveckling - jag är övertygad om att hon kommer kunna vidareutveckla Sveriges största marknadsplats och leda Blocket till nya framgångar. 

I sin tidigare roll som affärsområdeschef för Tele2:s företagsmarknad ansvarade Pernilla Nissler bland annat för affärsledning, produktutveckling och försäljning. Pernilla Nissler beskrivs även som en nyckelperson i köpet av TDC. 

– Blocket är ett oerhört ambitiöst bolag som tagit sig an uppdraget att vara en positiv kraft i samhället. Jag är så glad att kunna bidra till det arbetet framåt. Jag är också mycket förväntansfull och hedrad att få vara en del av teamet på 240 drivna och talangfulla medarbetare - under 20 års tid har Blocket skapat innovativa lösningar för en trygg och effektiv begagnathandel i Sverige. Nu har Blocket också blivit en självklar destination för jobb- och bostadssökande. Med min bakgrund bidrar jag med ett starkt kund- och resultatfokus samt ett värderingsstyrt ledarskap, säger hon i en kommentar. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BlocketSchibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev