Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Hélène Barnekow ny vd för Microsoft Sverige

Publicerad: 10 december 2018, 08:50

Helene Barnekow blir vd på Microsoft Sverige.

Foto: Pressbild

Telias tidigare vd Hélène Barnekow byter till Microsoft Sverige.


Ämnen i artikeln:

MicrosoftTelia

Den 17 december kliver Helene Barnekow på rollen som ny vd på Microsoft Sverige. Hon tar då över efter Joacim Damgard, som nyligen gick vidare till en annan roll inom Microsoft i central- och Östeuropa. Hélène Barnekow har över 25 års erfarenhet från IT och telekombranschen och kommer senast från rollen som vd på Telia Sverige, där hon även varit Chief Commerical Officer.

Vahé Torossian har titeln Corporate Vice President för Microsoft i Västeuropa:

– Hélène har en stor passion för och en gedigen erfarenhet av digital transformation, samt en unik förmåga att skapa starka team som kan ta verksamheten och våra kunder och partners framgångar till nya höjder. Det känns som en perfekt matchning och är otroligt glädjande att välkomna henne till Microsoft, kommenterar han.

Hélène Barnekow har även tidigare varit chef för Field & Partner Marketing på EMC i Boston, USA. Dessförinnan arbetade hon i olika ledarroller på Sony Ericsson Mobile Communications. Hélène Barnekow sitter även i styrelsen på GN Store Nord och Kindred Group.

– Det är en stor ära att få möjligheten att leda Microsofts svenska verksamhet som är på en otroligt spännande resa med ett starkt momentum i spännande tekniker som artificiell intelligens, mixed reality och molntjänster, som blir allt vanligare i Sverige, kommenterar Hélène Barnekow, och fortsätter:

 – Jag ser fram emot att bidra till ett företag med stort fokus på att skapa förtroende för tekniken och värde för sina kunder och samhället genom innovation och en stark värderingsstyrd kultur med kunden i centrum.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MicrosoftTelia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.