Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Här är Ola Klingenborgs nya jobb

Publicerad: 1 februari 2019, 06:59
Uppdaterad: 1 februari 2019, 07:47

Ola Klingenborg byter bransch och blir koncernchef för vårdbolag.

Foto: Janne Næss

UPPDATERAD. Clear Channels Nordeuropachef har lämnat utomhusbolaget – istället går han in som koncernchef för ett privat vårdbolag.


Ämnen i artikeln:

UtomhusClear ChannelOla Klingenborg

Förra veckan rapporterade Dagens Media om att Clear Channels vd, Ola Klingenborg, lämnar bolaget efter elva år.  

– Jag är 43 år nu och tänker att om det är någon gång jag ska prova på någonting helt nytt och mycket större så är det nu, sade han till Dagens Media i förra veckan. 

Vid tillfället kunde han inte berätta vad det var han skulle gör härnäst, nu står det dock klart att Ola Klingenborg blir vd och koncernchef för det privata vårdföretaget Team Olivia. 

Vårdkoncernen äger 50 olika dotterbolag som består av omkring 13 000 anställda totalt. 

Trots att Ola Klingenborg går till ett bolag utanför mediebranschen menar han att det inte kommer bli helt främmande. Clear Channels affär är tvådelad: den ena handlar om mediebranschen medan den andra handlar om offentlig upphandling och kontrakt med kommuner och landsting runt om i Sverige.

– Egentligen är det den senare biten jag har lagt den största delen av min tid på, då vi exempelvis gjort stora investeringar i green city-infrastruktur. Hos Team Olivia kommer jag få ägna mer tid åt den här syftes-drivna delen av det vi gjort på Clear Channel, vilket ska bli jättespännande. 

Vad lockade dig dit?

– Jag lockades av den spännande tillväxtresan och att det är en bransch där det händer otroligt mycket och där det finns ett enormt behov av nya lösningar.

Den tidigare koncernchefen Dan Olsson har arbetat inom bolaget sedan 2015 och enligt pressmeddelandet lämnar han för att "anta nya utmaningar utanför koncernen". 

Ola Klingenborg intar sin nya roll senast den 4 mars i år. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev