Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Gratisutmanare lägger ned – efter två månader

Publicerad: 2 augusti 2019, 12:28

Emelie Bråthén och Tomas Sandström som drev Fokus Uddevalla.

Foto: Privat

Efter bara två månader lägger gratistidningen Fokus Uddevalla ned. ”Vi startade i fel tid”, säger Tomas Sandström.


Ämnen i artikeln:

Lokalpress

I maj landade den första utgåvan av gratistidningen Fokus Uddevalla på Uddevallabornas hallmattor. Den lanserades av två tidigare Stampenanställda som ett svar på att Stampen lagt ned gratistidningen 7 Dagar Uddevalla.  

– Vi ser att det finns både ett behov av tidningen och potential i att få den att gå runt, sa Tomas Sandström som var den ena av de två som startade tidningen till Medievärlden i samband med lanseringen.

Men bara två månader senare meddelar Fokus Uddevalla sina läsare att tidningen ”läggs på is” i ett inlägg på Facebook. 

”Vi trodde (och tror fortfarande) väldigt mycket på vår produkt men det visade sig att sommarperioden blev tuffare att klara än vad vi någonsin kunde föreställa oss. Vi lyckades helt enkelt inte dra in det kapital som behövs för att driva runt tidningen”, skriver de i inlägget. 

Tomas Sandström säger till Dagens Media att det inte finns några planer att ta upp utgivningen igen framöver.

– Vi ska inte säga att den aldrig kommer komma tillbaka men vi kommer inte driva den vidare. Vi har inte möjligheten att avvakta med tidningen hur länge som helst utan vi måste jobba. Så nu blir det nya utmaningar för oss, säger han. 

Tomas Sandström säger att han är stolt över de totalt nio tidningar som hann komma ut. 

– Vårt enda misstag var att vi startade i fel period, säger han. 

Redan innan uppstarten visste de om att sommaren skulle bli en tuff period, och Tomas Sandström säger att beslutet att starta tidningen innan sommaren var anledningen till att det inte höll. 

– Tidningen är helt annonsfinansierad och sommaren blev för tuff helt enkelt. För att inte sätta oss själva i en konstig situation rent ekonomiskt valde vi att bromsa in nu, säger han. 

Utöver Tomas Sandström och Emelie Bråthén, som var med och startade tidningen, har det inte varit några anställda i Fokus Uddevalla.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Lokalpress

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev