Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Fokus trippelt Guldäggsnominerat

Publicerad: 22 Mars 2019, 12:41

Fokus är trippelnominerade i Guldägget för applikationen ”Read proof sharing”.

Foto: Andreas Elgstrand

”Read proof sharing”, en applikation inspirerad av Jack Werners bok om källkritik, är nu nominerad i tre kategorier i Guldägget: ”Man måste vara säker på materialet man delar”, säger Claes de Faire, chefredaktör på Fokus.


Ämnen i artikeln:

FokusGuldägget

Nyhetsmagasinet Fokus är nominerade i tre kategorier i årets upplaga av Guldägget. Nomineringen gäller applikationen ”Read proof sharing” som nominerats i kategorierna aktivering, digitalt och innovation. 

– Produkten är inspirerad av boken ”Ja skiter i om det är fejk, det är förjävligt ändå”, av journalisten Jack Werner. Boken tar upp ämnet källkritik. Man måste vara säker på materialet man delar, läst igenom, vet du vad det handlar om?, säger Claes de Faire och fortsätter:

– Dels vill vi lyfta de frågorna, men också förstå konsekvenserna av det här agerandet. Därför har vi tagit fram den här applikationen och kört en kampanj kring det, både digitalt och i print. 

Idén pitchades till Claes de Faire av reklambyrån Ingo. Han var först inte säker på om han ville tacka ja, men kunde till slut inte motstå: 

– Jag upplevde dem som oerhört energiska och duktiga, och jag är i efterhand väldigt tacksam över att jag valde att tacka ja. Fokus har traditionellt sett uppfattats som ett magasin. Nu när vi får uppmärksamhet på Guldägget inom de här tre kategorierna är det klart att det känns roligt. Jag tror att man aldrig ska underskatta kommunikation, säger han. 

Även mediebolaget Clear Channel är nominerat i fyra kategorier, digitalt, innovation, pr och utomhus, för initiativet ”The out of home project”. Projektet utgår ifrån att hjälpa Stockholms hemlösa genom att låta sina digitala skyltar visa adressen till närmaste akuthärbärge eller värmerum vid låga temperaturer under sju minusgrader. 

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FokusGuldägget

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.