Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Efter turbulenta hösten – branschexperter spår tufft 2020

Publicerad: 2 december 2019, 14:25

Re:public, Veckans Affärer, Close-Up Magazine, Alingsås Tidning, Östra Småland och pappersversionen av Cap & Design har alla drabbats av nedläggningsbeslut under hösten 2019. ”Den avmattning i annonskonjunkturen som vi kunnat bekräfta i de senaste talen från bland annat IRM, kommer givetvis att sätta ökat tryck på våra medlemmar och på branschen som helhet”, säger Kerstin Neld, vd på Sveriges Tidskrifter.

En ny våg av sparpaket, nedläggningar och uppköp har sköljt över mediebranschen under hösten. 2020 ser ut att bli ett tufft år för nyhetsmedier och tidskrifter. ”Det har skett en betydande inbromsning”, säger Madeleine Thor, vd på IRM, till Dagens Media. Samtidigt finns det flera ljusglimtar, exempelvis inom utvecklingen för läsarintäkter.


Efter tre år av stark tillväxt på reklammarknaden – visserligen främst till följd av ökad försäljning hos Google och Facebook – bröts trenden under 2019.

Få hela storyn –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll med dagliga nyheter, reportage och granskningar
Analyser från ledande experter varje vecka
Digitala “temanummer” åtta gånger per år
Guider med konkreta tips och råd hur du lyckas i det nya medielandskapet

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, analyser, guider och temanummer. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev