Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Efter 11-miljonerssmällen – förre Stampen-vd:n överklagar

Publicerad: 26 februari 2019, 14:55

Tomas Brunegård är före detta vd på Stampen.

Foto: Wikipedia

Skatteverket kräver Tomas Brunegård på 11 miljoner kronor efter ett förmånligt aktieköp. Nu har den förre Stampen vd:n överklagat beslutet i förvaltningsrätten.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Den tidigare Stampen vd:n Tomas Brunegård fick, enligt Skatteverket en oredovisad löneförmån när han köpte Stampenaktier värda 13 miljoner kronor – för knappa 90 000 kronor. 

Tomas Brunegård har tidigare motsatt sig beslutet och berättat för Medievärlden att han kommer att överklaga. 

Nu har han gått till handling genom att lämna in en överklagan till förvaltningsrätten i Göteborg. Enligt nyhetsbyrån Siren vill han att beslutet undanröjs. 

I överklagan står det att Tomas Brunegård upplyste Skatteverket om aktieöverlåtelsen för att få en bedömning av hurvida den kunde ses som en förmån. Deklaration upprättades av en auktoriserad revisor. 

”Trots detta anser Skatteverket nu att upplysningen inte ens väckt myndighetens utredningsskyldighet”, skriver Tomas Brunegård i överklagan. 

Han gör även en liknelse vid att köp av en vinstlott för en Svenska spel-anställd: 

”Om en anställd på Svenska spel köper en lott till marknadspris och sedermera vinner är inte utbetalningen av vinstsumman en förmån från arbetsgivaren till arbetstagaren, det är en följd av ett tidigare ingått avtal dem emellan. Om den anställde får köpa lotten i fråga till ett pris som understiger marknadsvärdet uppstår däremot en förmån”. 

 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.