Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

DN startar Göteborgsredaktion

Publicerad: 22 Mars 2019, 10:59

Peter Wolodarski vill dra Göteborg ur medieskugga.

Foto: Janne Næss

Dagens Nyheter startar en ny redaktion i Göteborg och anställer fem journalister. ”Det pågår saker där som inte kommer upp på den nationella radarn”, säger chefredaktör Peter Wolodarski till Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

Peter WolodarskiDagens Nyheter

I en intervju med Medievärlden avslöjar Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski att tidningen startar en ny redaktion i Göteborg. 

Satsningen är helt digital. Men Peter Wolodarski utesluter inte att det blir en printinlaga, motsvarande DN Stockhom, i framtiden. 

Det hela kommer att kosta mellan fem och tio miljoner kronor och generera flera nya jobb. 

– Vi kommer att gå från en journalisttjänst som är dedikerad för Göteborg till fem, berättar Peter Wolodarski för Medievärlden. 

Göteborg har hamnat i medieskugga parallellet med att det händer viktiga saker i staden, menar Peter Wolodarski. 

–  Jag har fört diskussioner med personer i staden som är oroade över att det pågår saker där som inte kommer upp på den nationella radarn. En förklaring kan vara att de nationella medierna varit för dåliga på att i vardagen se vad det är som pågår där. När det väl händer något stort når det riksmedierna ganska sent, säger han. 

Viljan att öppna en Göteborgsredaktion har funnit länge hos DN-ledningen men det var först efter att regeringen klubbade igenom sänkt digitalmoms som pengar fanns till projektet, skriver Medievärlden. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.