Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Delade ut 1200 tidningar fel – Västeråstidning hamnade i Enköping

Publicerad: 23 september 2019, 14:14

Helgens tidning som aldrig kom fram. Till höger syns Ove Rickardsson, vd och ansvarig utgivare Enköping Direkt.

Foto: Skärmavdump/Press

1200 tidningar från Västerås hamnade under helgen på villovägar – och delades ut i Enköping. ”Utdelaren tänkte att det var lika bra att dela ut allt”, säger Ove Rickardsson, vd och ansvarig utgivare Enköping Direkt.


Ämnen i artikeln:

Direktpress

Under helgen fick 1200 hushåll i Enköping en oväntad överaskning i brevlådan. Istället för gratistidningen Enköping Direkt låg där Västeråsupplagan. Städerna ligger tre mil ifrån varandra.  

– I helgen har utdelaren lyckats dela ut 1200 Västeråstidningar till sitt distrikt i Enköping, utan att cheferna fått reda på det, säger Ove Rickardsson, vd och ansvarig utgivare Enköping Direkt. 

Genom meddelanden från läsare har problemet blivit känt för tidningen. Totalt delas tidningen ut i 24 000 exemplar.  

Nu är planen att tidningarna – som ligger kvar i buntar hos utdelaren – ska delas ut under dagen och eventuellt morgondagen.

Hur kan det ha skett? 

– Dels kan de ha blandats ihop. Sen har utdelarna ansvar för både Västerås och Enköpings tidning. Så troligtvis är det ett distributionsfel, att de kommit i fel buntar. Jag hörde att utdelaren tänkte att det var lika bra att dela ut allt, annars skulle de inte få några tidningar alls. Han tyckte att det vore synd. 

Enligt Ove Rickardsson har inget liknande hänt i tidningens historia. 

– Det är en väldigt lustig historia, att man delat ut så många exemplar av helt fel tidning. 

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

Direktpress

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.