lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Därför går Per Gudmundson till Kristdemokraterna

Publicerad: 18 februari 2019, 11:53

Per Gudmundson lämnar SvD för en roll som presschef för Kristdemokraterna.

Foto: Press

Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson lämnar journalistiken för partipolitiken: "Det känns lite vemodigt, men jag är mycket nyfiken", säger han till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetKristdemokraternaSvD

John Söderberg

john.soderberg@dagensmedia.se


Under måndagsmorgonen stod det klart att Per Gudmundson blir presschef för Kristdemokraterna. Under sin tid som journalist har han bevakat politik för SVT, SR och senast Svenska Dagbladet. 

Hur känns det att lämna Svenska Dagbladet?

– Det känns väldigt pirrigt efter mer än 12 roliga år på Svenska Dagbladet. Det känns lite vemodigt, men jag är mycket nyfiken på vad det nya jobbet som presschef ska innebära. 

Vad fick dig att lämna journalistiken för partipolitiken? 

– Jag hade verkligen inte tänkt detta, jag har varit här i över ett decennium och hade ingen tanke på att byta. Jag blev förvånad för ett par veckor sedan när det ringde från partiets kansli. Men det som händer i Kristdemokraterna i Ebba Busch Thors ledning är väldigt spännande. Jag tror att det är där den nya borgerligheten håller på att formeras. Jag är tacksam att få en chans att bidra i det arbetet, det verkar spännande. 

Vilka erfarenheter kommer du ta med dig in i rollen som presschef?

– Jag har jobbat inom journalistiken i decennier, så jag kan mediebranschen. Men jag tror att jag kommer behöva lära mig jättemycket, och jag behöver få hjälp av de andra i partiet för att kunna få en riktig bild av vad jag egentligen kan ta med mig. Jag har inte alls samma djupa insikt i Kristdemokraternas funktionssätt. Även om jag naturligtvis redan behärskar väldigt mycket så är det mycket jag behöver lära mig. 

Vad kommer din roll som presschef för Kristdemokraterna att bestå av?

– Jag ska hantera Ebba Busch Thors och partiets mediekontakter. Det finns ett kansli på fyra personer som sköter partiets mediekontakter som jag kommer att arbeta i. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev