fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Claes de Faire ny vd på Fokus

Publicerad: 6 december 2016, 08:21

Claes de Faire blir ny vd på Fokus. Foto: Press

Lars Grafström lämnar Fokus efter över tio år.

Ämnen i artikeln:

Claes de FaireFokusResumé

VE


Claes de Faire, tidigare publisher på Resumé och förlagschef för Veckans Affär, blir ny vd på Fokus. Senaste kommer Claes de Faire från Novare Executive Search.

– I Claes får Fokus en kreativ vd med nya affärsidéer, digital kompetens och bred erfarenhet från kvalificerad journalistik, säger Viveca Ax:son Johnson styrelseordförande Fokus i en kommentar.

Lars Grafström, som var med och grundade Fokus, lämnar därmed över facklan efter elva år på magasinet.

– Efter 11 år som vd och en av fyra grundare till Fokus tog jag under hösten beslut att gå vidare och göra något annat. Att bygga upp en tidskrift av Fokus kaliber från grunden har varit oerhört utvecklande, stimulerande och roligt. Inte minst har jag uppskattat utmaningen från de mångfacetterade och kunniga styrelser vi haft genom åren, det engagemang och långsiktighet som våra ägare visat oss och de fantastiska personer som under åren arbetat på Fokus. Claes de Faire är en väldigt kompetent person med relevant erfarenhet som jag med varm hand lämnar över vd-rollen till, kommenterar Lars Grafström.

Om den nya vd-rollen säger Claes de Faire:

– Mitt mål är att utveckla Fokus affär ytterligare och bygga ett ännu starkare varumärke, som ska vara den självklara informationskällan för kvalificerat samhällsintresserade. Jag ser fram emot att bidra till Fokus fortsatta utveckling och mot att arbeta med tidskriftens styrelse, redaktionsledning och medarbetare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev