lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Bonnierägda SF Studios köper FLX

Publicerad: 2 maj 2019, 13:39

SF Studios köper FLX, som ligger bakom serier som Störst av allt, Bonusfamiljen och Solsidan. Foto: FLX

SF Studios shoppar ytterligare ett produktionsbolag: Denna gången Felix Herngrens FLX.

Ämnen i artikeln:

FLXFelix HerngrenSF

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Filmbolaget SF Studios, som ägs av Bonnier, blir majoritetsägare i produktionsbolaget FLX. I den nya ägarkonstellationen kommer FLX att fortsätta att verka som ett oberoende produktionsbolag under eget varumärke. 

Grundarna Felix Herngren och Pontus Edgren, kommer att fortsätta att vara aktivt verksamma i bolaget.

– Teamet på FLX, lett av Felix Herngren och Pontus Edgren, hör till de allra mest begåvade i vår bransch, och att fortsätta att leda och utveckla film och tv-branschen tillsammans ska bli både väldigt roligt men också mycket inspirerande, säger Michael Porseryd, som är vd på SF Studios, i ett pressmeddelande.

Grundaren och vd:n kvarstår enligt pressmeddelandet som ”betydande” aktieägare.

– SF Studios är en historiskt mycket stark nordisk aktör med internationella ambitioner och med SF Studios som stor delägare i FLX öppnas nya möjligheter upp för ett fördjupat samarbete inom distribution och inte minst gemensamma satsningar på att nå ut internationellt med FLX produktioner, kommenterar Felix Herngren och Pontus Edgren.

Förvärvet beskrivs som ett mycket viktigt steg i SF Studios ambition att vara den ledande aktören på den nordiska marknaden inom produktion och distribution av film och tv-serier samt att även etablera sig som en ledande aktör i Europa. 

Bonnierägda SF Studios köpte i december 2018 Paradox, som är ett av de ledande produktionsbolagen i Norge.

FLX operativa ledning kommer att vara densamma som idag. I samband med transaktionen tar Michael Porseryd över rollen som styrelseordförande i FLX. Köpet förutsätter ett godkännande från Konkurrensverket.

FLX står bakom folkkära produktioner som Solsidan, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Bonusfamiljen och Netflix-serien Störst av allt. Bolagat har även gjort reklamfilmer för DN, IKEA, Generation Pep, Pensionsmyndigheten, Falcon, Kavli och Ikano.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev