Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Alla anställda får lämna 24Sverige

Publicerad: 10 juli 2019, 10:21

16 får lämna 24Sverige.

Inga bud har kommit in på nyhetssajten 24Sverige. Därmed har konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson beslutat att säga upp alla anställda.


I förra veckan försatte ägaren till 24Sverige bolaget i konkurs. Men hoppet levde fortfarande då ägaren hade märkt av ett visst köpintresse från externa aktörer. 

Nu skriver Journalisten att alla 16 anställda får lämna 24Sverige, med 15 nyhetssajter, då det inte har kommit in några bud efter att tidsfristen gick ut i tisdags kväll klockan 20.

– Eftersom det inte kommit något bud har jag beslutat att alla ska sägas upp, och det har skett i dag, säger konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson till Journalisten.

– Det har funnits flera intressenter men ingen har kommit till skott. Jag utesluter inte att det till slut kommer någon som köper bolaget, men värdet på bolaget var större i går än det är i dag. Det kallnar snabbt. 

Företagets vd Jeanette Lindström menar att det inte är en nyhet att folk måste gå.
– Det är inget enskilt beslut som vi har fattat i dag utan vi visste att vi skulle säga upp folk. Läget är egentligen oförändrat jämfört med förra veckan, säger hon till Dagens Media. 

Jeanette Lindström säger att hon har en fortsatt dialog med intressenterna:
– Jag har möten med dem flera gånger om dagen. Jag jobbar stenhårt på att vi ska hitta en lösning. Vi håller på här några dagar till. 

Handen på hjärtat tror du att det kan gå?
– Annars hade jag inte lagt ned så mycket tid på min semester. Jag gör allt för att komma till en lösning och jag tror inte intressenten hade haft möten med mig i fall han inte var intresserad. Det är så jag tolkar det. Sedan kan jag inte lova att vi kommer till mål. Men det finns fortfarande en chans och så länge den finns kommer jag att jobba på. 

Hur har annonsörerna reagerat på beskedet?
– Både läsare och samarbetspartners tycker att det är tråkigt, alla håller tummarna för att vi hittar en lösning. Jag kunde inte ana att det skulle bli den anstormningen via Facebook-kommentarer, mejl och telefonsamtal som vi har fått. Visst de finns de som drar öronen åt sig. Men de allra flesta håller tummarna för att vi kan fortsätta. 

Hur länge till kommer du fortsätta?
– Så länge det är hett och finns en chans att vi kan hitta en öppning. 

Men det kallnar för varje dag säger konkursförvaltaren.
– Inte för varje dag. Men det är klart går det veckor nu så blir det kallare. Det får man ända vara realist och säga. Det gäller att jobba på skyndsamt. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News