Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Mediejättarna lanserar traineeprogram

Publicerad: 26 Mars 2018, 11:53
Uppdaterad: 27 Mars 2018, 13:47

Omnicom Media Group, Nord DDB och Schibsted lanserar traineeprogrammet ”Pionjär", där de antagna kommer få spendera sex månader vardera hos varje bolag. ”Talangerna får lära sig branschen ur flera infallsvinklar och ta rygg på otroligt duktiga människor, ” Ali Tajbakhsh, koncernchef för Omnicom Media Group


Ämnen i artikeln:

OmnicomNord DDB

Motiveringarna bakom programmet menar bolagen är att kommunikationsbranschen behöver arbetskraft som förstår hela affären utifrån både ett media- såväl som kreativt och publicistiskt perspektiv.  Och det bästa sättet att lära sig är att jobba med alla delar, skriver mediejättarna i ett pressmeddelande.

Programmet är menat att ge en så helhetstäckande erfarenhet från branschen som möjligt. Detta ska förverkligas genom att varje trainee får spendera sex månader på varje bolag.

– Talangerna får lära sig branschen ur flera infallsvinklar och ta rygg på otroligt duktiga människor. Tillsammans hjälps vi åt att utbilda framtidens yrkesverksamma. Det är trots allt dem som kommer forma vår branschs framtid inom en femårsperiod, Ali Tajbakhsh, koncernchef för Omnicom Media Group, i ett pressmeddelande.

Idén till programmet slog rot när när Ali Tajbakhsh, koncernchef för Omnicom och Joakim Flodin, säljdirektör på Schibsted, diskuterade svårigheterna med att hitta bra talanger som har kompetensen att förstå omfattningen av utmaningarna i branschen. De var eniga om att något måste göras. Maja Siösteen, operating officer på Nord DDB, kontaktades och programmet “Pionjär" föddes.

– Vår ambition är att locka de bästa talangerna ute i landet. Deras bakgrund är mindre viktig, utan det är passionen för kommunikationsbranschen som är det viktiga. Vi är så exalterade över det här! Säger Maja Siösteen.

Ansökningsperioden för det 18 månader långa programmet startar den 26 mars och pågår till den 9 april. Kandidaterna kommer genomgå en uttagningsprocess med alla tre bolag och den 15 maj meddelas vilka sex som har fått en traineeplats.

Här kan du ansöka.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

OmnicomNord DDB

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.