Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Mathias Engstrand slutar på SVT

Publicerad: 30 mars 2017, 12:53
Uppdaterad: 30 mars 2017, 13:30

Mathias Engstrand lämnar SVT. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Mello, Kent och sport. Mathias Engstrand har gjort nästan allt man kan göra på SVT. Men nu får de börja leta efter en ersättare.


Ämnen i artikeln:

SVTJan Helin

Den 1 juli blir sista arbetsdagen för Mathias Engstrand. Det meddelade SVT på torsdagen. Han har jobbat på SVT i många år och i många olika roller.

– Jag respekterar och beklagar Mathias beslut. Hans erfarenhet och osvikliga känsla för vad som blir bra tv har varit ovärderlig för mig under mitt första år som programdirektör. Jag önskar all lycka framåt med den där tydliga känslan av att våra vägar kommer att korsas igen, säger Jan Helin i en kommentar.

Mathias Engstrand började sin bana på Sveriges Television med att svara i telefonen i sportens reception på 90-talet. Han har varit reporter, programledare, redaktör, exekutiv producent för de stora sportevenemangen, nöjeschef och beställare för underhållning och sport.

Mest känd är han dock kanske för sin tid som projektledare för Melodifestivalen och som personen bakom dokumentärerna om Kent. "Så nära får ingen gå – ett år med Kent" och "Vi är inte längre där (Sista året med Kent)", som spelades in med Per Sinding Larsen 2001 och 2016.

Sedan i höstas leder han arbetet med SVT Sports långsiktiga strategi. Nu har han tagit en digital managementexamen i London och ska härnäst fundera på vad som blir nästa steg.

– Åren på SVT har gjort mig rik på olika erfarenheter, jag skulle kunna räkna upp hur många som helst. Men det som har varit extra roligt den senaste tiden är att ha varit med och gjort Skavlan, Mästarnas mästare, Morran och Tobias, ta tillbaka ishockey-VM och Allt för Sverige som vi ju fick en Emmy för. Och självklart är jag också enormt stolt över två eurovisions på hemmaplan, säger han.

Mathias Asplund

Ämnen i artikeln:

SVTJan Helin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News