Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Martin Timell erkänner: "Jag ska söka hjälp"

Publicerad: 20 oktober 2017, 13:57
Uppdaterad: 20 oktober 2017, 15:40

Martin Timell. Bild: Wikimedia commons

TV4-profilen Martin Timell bryter tystnaden och erkänner att han gjort sig skyldig till de anklagelser som riktats mot honom. Nu ska han gå i terapi för att komma till rätta med sitt beteende.


Ämnen i artikeln:

Martin TimellTV4

Skandalen kring TV4-profilen Martin Timell har under veckan skakat mediebranschen. "Äntligen hemma"-programledaren har anklagats för att ha utsatt medarbetare för sexuella trakasserier, och för att ha uttalat sig både rasistiskt och homofobiskt.

Anklagelserna har bland annat lett till att TV4 idag valde att plocka bort alla Martin Timells program ur tablån.

Nu bryter profilen själv tystnaden i en intervju med Expressen.

Där erkänner han att han har gjort sig skydlig till anklagelserna – och att han ämnar att söka hjälp.

– Jag har gjort saker som jag inte har menat något illa med. Som inte har varit avsedda som sexuella trakasserier, säger han till tidningen.

Martin Timell menar även att han är "chockad" över att han har "gjort så mycket fel".

– Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa. Det blev en chock för mig. Jag måste revidera hela min approach.

Martin Timell säger att han inte har insett att hans beteende har varit "grovt föråldrat", men att han nu har börjat förstå.

– Jag har alltid trott det varit fritt fram. Jag har alltid varit den som vill skapa god stämning och underhålla. Livrädd för att folk ska tycka att det är en sur jävel. Jag fattar det nu, jag har haft något slags krav på mig att synas mest.

Han berättar även att han har problem med sitt temperament.

–  Jag har en oro i kroppen som inte är så lätthanterlig. När jag då kombinerar det med en humörsvängning och inte mår bra, så blir det inte så bra. Så jag ska försöka göra någonting åt det här nu.

På frågan om "han är sexist", svarar Martin Timell:

– Ja, förmodligen. Eftersom det har uppfattats på det sättet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Martin TimellTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.